sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Osa 1. Ilonalle

Heipä hei! Ajattelin tosiaan aloittaa pitkästä aikaa legacy challengen, koska tuli eräs päivä nostalgisoitua sitä, miten mukavaa joskus nuorempana oli viettää aikaa Sims kakkosen parissa. Olen tosiaan 20-vuotias naisihminen. Olen nyt päättänyt kuljeskella sims-piireissä tällä kertaa nimellä Pettymys (ei tarvitse tehdä negatiivia mielleyhtymiä, Pettymys vaan sattuu olemaan muutamassa muussakin paikassa mun nimimerkki ja mun lempi Pyhimyksen albumi).
Mulla tosiaan on legacy challenge taustaa jo monen vuoden ajalta. Tällä hetkellä netin syövereistä löytyy kolme mun kesken jäänyttä legacy challengea, joista viimeisin päättyi teknisiin ongelmiin 2 vuotta sitten. Löytyvät yhä netistä nimillä Legacy Jenner, Legacy Ruusila ja Legacy Tuulivirta.
Tervetuloa siis Kuulien tarinan pariin!


Tässä hän onkin, itse suvun aloittaja, neiti Ilona Kuula.
Kuten huomata saattaa, Ilonalta löytyy vaalein mahdollinen iho, vihreät silmät ja mustat hiukset.
Luonteeltaan Ilona on hyvin tasainen, hänen horoskooppimerkkinsä on nimittäin rapu. Tavoitteeksi hänelle on valikoitunut tieto, koska hän on kiinnostunut vähän kaikesta. Ei hän kumminkaan mikään puhdas pulmunen ole - hänen suurin unelmansa on kohota rikosuran huipulle mestarivarkaaksi.
Miehissä Ilonaa viehättää loogisuus ja ahkera työnteko, onhan hän itsekin tieto-sim. Zombiet sen sijaan saavat Ilonan niskavillat pystyyn. Hänen mielestään ei ole fiksua ruveta leikkimään elämän ja kuoleman kanssa.


Ilonan naapurustoksi valikoitui Kauniala. Legacy challengen sääntöjen mukaisesti Ilona muutti 5x5 tontille. Se on yhdelle simille hieman suuri, mutta Ilona on varma, että tuon tämän hetkisen tyhjyyden tilalle kohoaa vielä jonain päivänä suuren suuri kartano.
Tavaroitakaan Ilonalla ei tällä hetkellä ole kuin kaikki pakolliset. Näin suuren tontin ostamisen jälkeen Ilonan rahat eivät riittäneet edes kokonaiseen lattiaan, mutta eiköhän tämäkin surkea luukku ala näyttää kodilta, kunhan Ilona saa töitä ja sen mukana rahaa.


Ja sieltähän se posteljooni saapuikin sopivasti! Ilona järkeili, että lehdessä varmastikin on työpaikkailmoituksia, joten pitäisi varmaan kiittää posteljoonia sen tuomisesta ja Ilonan mahdollisesta vielä edessä päin olevasta työllistymisestä.


Niin. Vaikka Ilona on fiksu ja looginen, hänen on hieman vaikea tehdä tuttavuutta uusien simien kanssa. Muut kun aika harvoin lämpenevät keskustelulle fysiikan perusteista ja matemaattisista ongelmista.


Tämä ei kuitenkaan yleensä estä Ilonaa yrittämästä.


Posteljooni ei kauaa jaksanut Ilonan juttuja kuunnella. Neitokaisemme ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan päätti tarkastella työpaikkailmoituksia. Häneltä jäi melkein huomaamatta mystinen mies, joka toi hänelle tervetuliaislahjaksi lahjapaketin.


Rikosalalta ei löytynyt paikkoja. Ilona ei kyllä alunperinkään ymmärtänyt, miksi kukaan palkkaisi rikollisia lehden kautta, mutta kaipa poliisit eivät vaan tajunneet katsoa koskaan työpaikkailmoitusten palstaa.
Koska sopivaa uraa ei ollut tarjolla, rahaton Ilona päätti ottaa tiedustelu-alan hommia rikospoliisina. Ainakin hän oppisi unelmien uraansa varten tärkeitä taitoja, kuten sen, miten ei jäisi sitten itse poliiseille kiinni. Ja nythän hän olisi jo askeleen rikollisia edelle, kun sai tietää, mitä kautta he palkkaavat ihmisiä.


Mysteerimiehen tuomasta paketista paljastui uusi tietokone. Koska Ilonalla ei sellaiselle ollut käyttöä muunmuassa siksi, ettei hänellä ollut työpöytääkään, hän päätti myydä sen 1300 euron hintaan.
Ulkona pyörähti myös erään paikallisen puutarhakerhon puheenjohtaja, mutta nainen pakeni kyllä nopeasti paikalta huomattuaan Ilonan tontin ankeuden.


Vaikka töihin meno ei olisi varmaan ollut pakollista heti, Ilona päätti mennä, vaikkakin tunnin myöhässä. Vaikka palkka ei toistaiseksi ollutkaan kummoinen, se voitaisiin sijoittaa vaikkapa teleskooppiin. Logiikka oli sellainen taito, jota tiedustelu-uralla tarvittiin.


Pian tontille eksyi myös ennustajaeukko. Ilona oli kuullut, että nämä naiset kiersivät naapurustoja järjestämässä ihmisille treffejä ja juuri sellaisten tarpeessa Ilona oli. Niinpä hän päätti ottaa mahdollisuuden vastaan, vaikka eukon mukaan hänen rahoillaan ei mitään unelmien miestä voisi odottaa.


Ilonalla oli silti odotukset suhteellisen korkealla. Jospa se satujen prinssi tipahtaisi kohta hänen eteensä taivaalta sillä vaivaisella tonnilla, minkä hän eukolle oli pulittanut.


Niin ei kuitenkaan käynyt. Ilonan nenän eteen putosi aivan tavallisen näköinen jamppa. Ilonan piti hetki jopa miettiä, oliko mies ulkonäön perusteella vasta teini.


Miksi kuitenkaan heittää hyvä mahdollisuus hukkaan. Ilona päätti olla päättämättä treffejä ennen kuin ne olivat alkaneetkaan ja se kannatti. Miehen kanssa juttua riitti, eikä mies edes tuhahdellut tympääntyneenä, kun Ilona puhui tieteestä.


Niinpä Ilona päätti iskeä kiinni. Ilta jatkui monen tunnin flirttailumaratonilla, joka kuitenkin päättyi, kun miehen, jonka nimeksi paljastui Pietari, täytyi lähteä kotiin nukkumaan.


Aamulla Ilona päätti paneutua toiseen haaveeseensa. Hän oli päättänyt hankkia ylennyksen, ja sitä varten tarvitsi logiikkaa.


Harmi vaan ettei neitokainen edelleenkään ole sosiaalisesti sieltä lahjakkaimmasta päästä. Hänen teleskooppinsa suuntatui suoraan Janus Goottilan makuuhuoneeseen, jota yhteensopivuus salamoiden mukaan Ilona piti kahden salaman arvoisena hottiksena. Pian Janus kuitenkin tajusi naisen kyyläämisen ja ilmestyi pihalle pitämään pientä oppituntia yksityisyydestä.
"Mitäs oot niin kuuma!", Ilona kumminkin vain tiuski takaisin. Voi tuon neidon miesmakua.


Illalla Pietari saapui taas kylään. Koska Janus ei Ilonalle ollut lämmennyt, oli tämä päättänyt tehdä Pietarista unelmien prinssinsä.


Mikäpä parempi tapa hoitaa asia, kuin hätäisesti.
"Muuta mun luo", Ilona täräytti suoraan pahaa aavistammattomalle Pietarille, joka hämmentyi asiasta niin paljon, että suusta pääsi vain hätäinen "EI!" -huuto.


Vaikka tuuri ei tällä kertaa ollut Ilonan puolella, hän ei luovuttaisi Pietarin suhteen. Ehkä miehellä oli vain sitoutumisongelmia, olihan hän muutenkin hyvin lapsellinen tapaus.


Leuka pystyyn ja kohti uusia haasteita! Seuraavana päivänä Ilona onnistui nappaamaan itselleen ylennyksen yksityisetsiväksi.


Stressaavaa se oli ollutkin. Päästäkseen sopivaan määrään logiikkapisteitä Ilonan oli pitänyt käyttää tunteja tuntien perään Janus Goottilan ikkunoista sisään tuijotellen. Rankkaa työtä, pakko myöntää!


Koska ylennyksiä silmällä pitäen kannatti yrittää tutustua myös uusiin simeihin, päätti Ilona yrittää jälleen sosialisoitua. Tämä turhan leikkisä teinipoika ei selvästi ollut siihen sopiva kohde.
"ETHÄN SÄ NYT NOIN VOI TEHDÄ!", Ilona huusi kauhuissaan, kun pojan heittämä vesi-ilmapallo räjähti suoraan Ilonan ainoiden työvaatteiden päälle. "Typerät teinit", Ilona pohti mielessään, kiroten samalla sitä, miten teineille ei koulussa opeta mitään käytöstapoja.


Ylennysrahoilla Ilona sai ostettua asuntoonsa hieman uusia huonekaluja ja laatoitettua vihdoin lattian kokonaan. Vielä oltiin hyvin kaukana siitä Ilonan unelmoimasta kartanosta, mutta sentään nyt ruoho ei kutitellut jalkoja aina asunnossa kävellessä.


Illalla Pietari tuli taas käymään. Jospa tällä kertaa mies lämpenisi Ilonan ehdotuksille.


"Muuta mun luo", Ilona täräytti taas suoraan, saaden miehen vaivaantuneeksi.
"Herranjumala nainen, me ollaan tunnettu alle viikko!", tämä huudahti hätääntyneenä. Se ei kuitenkaan Ilonaa estänyt vakuuttelemasta tälle, että muutto olisi paras asia ikinä.


Muutaman tunnin vakuuttelun ja kitinän jälkeen Pietari sitten lopulta antoi periksi. Muuttaessaan hän toi mukanaan 8000 simeleonia ja jätti ilmeisesti yliopiston kesken. Ilona ei ollut aiemmin edes tajunnut kysyä, mitä mies tekee elääkseen, mutta yliopistossa oleminen selitti hyvin miksi mies oli vielä niin lapsellinen.

 
   
 

Pietarin mukanaan tuomilla rahoilla sisustettiin koko asunto uusiksi. Vessaan saatiin vihdoin seinät, keittiö ei näyttänyt enää niin surkealta ja taloon saapui vihdoin myös ihkaoikea sohva!


Ylijääneet rahat käytettiin vaatteisiin ja Pietarin make-overiin. Ihan komea tuosta tuli, kun heivasi teinimäisen lookkinsa ja muutti ulkonäköään vähän aikuisempaan suuntaan!


Koska olisi hieman törkeää laittaa Ilona elättämään koko taloutta, päätti Pietari katsella vapaita työpaikkoja lehdestä. Hänellä tosiaan on tavoitteena tieto ja unelmana on päästä jonain päivänä mediamoguliksi.


Niin hyvä tuuri ei kuitenkaan käynyt, että Pietari olisi päässyt suoraan unelma-alalleen töihin. Niinpä hän tyytyisi toistaiseksi töihin perkeiden pusertajana merentutkimus-alalla.


Pietari ei kumminkaan ollut tajunnut katsoa työaikoja ja tuskastui tajuttuaan, että kyseessä olikin yötyö. Tässä hän kipittelee nätisti kimppakyytiin ekana yönä kello 4 aamulla.


Ura taisi kumminkin olla sen verran Pietarille sopiva, että jo ensimmäisenä päivänä tuli ylennys delfinaarion puhdistajaksi! Saatiin vihdoin maksettua vanhat laskutkin pois pölyttymästä.


Tuore pari viihtyi myös tällaisissa touhuissa paljon. Mitä lie näillä kahdella mielessään...


Myös Pietari sai ennen pitkää kokea Janus Goottilan vihan. Vanhuksen rynnätessä jälleen kerran taloon sisään Pietari pelästyi niin kovasti, että hänen takapuolensakin meni osittain läpi lavuaarista.
"Mikä sitä äijää vaivaa?!", hän kirosi Ilonalle tapahtuman jäljiltä. Ilona yritti miettiä päänsä puhki ja ainoa järkevä selitys jonka hän keksi, oli se että Janushan oli selvästi mustasukkainen nyt kun Ilona oli löytänyt miehen. Eihän tällaisen nuoren namupalan menettäminen varmasti hyvältä voinut tuntua.


Eräänä päivänä Ilona huomasi, että oli pyöristynyt huomattavasti. Pähkäiltyään loogisesti, hän tajusi, ettei jatkuva salaatin syöminen voinut tällaiseen johtaa, joten hän on varmaan raskaana.
Aluksi hän jännitti hieman Pietarille kertomista tämän lapsellisuuden takia, mutta mies huomasikin asian itse ja oli jopa innoissaan.
"Meille tulee vauva!", mies julisti ja hipsutteli haltioituneena Ilonan vatsaa.


Raskauden myötä Ilona päätti myös uudistaa hieman tyyliään. Nätti tyttö se on vieläkin.


Vaikka Pietari oli Ilonalle väittänyt, että vauva asia on ihan okei, kyllähän se hieman vasta yliopiston keskeyttänyttä nuorukaista pelotti.
"Jeesus, ota ratti!", Pietari päivitteli kirjoittaessaan päivän tapahtumia päiväkirjaansa.


Ilona sen sijaan ei tuntunut pelkäävän mitään, vaikka ehkä pitäisi ihan noin itsesuojelun kannalta.
"Koira!", hän huudahti ja syöksyi silittämään pihaan eksynyttä sutta.
Ei välttämättä olisi kannattanut. Kohta susi oli jo tuhoamassa Ilonan ja Pietarin sänkyä.

'

"Herranjumala, meidän talossa susi!", Pietari kiljui huomattuaan mitä tapahtui ja oli jo alkamassa saarnaamaan Ilonalle villieläinten vaaroista, mutta huomasi tämän kerenneen nukahtaa sohvalle. 


Ilonan maha kasvoi niin kovaa vauhtia, että hän alkoi pikkuhiljaa muistuttaa planeettaa. Hetki hetkeltä hän toivoi enemmän, että vauva päättäisi putkahtaa jo ulos. Silloin pääsisi töihinkin edistämään uraa.


Lumikin tippui maahan, eikä se ainakaan lämmittänyt Ilonan ja Januksen jäätäviä välejä. Vieläkin mies ilmestyi vähintään kerran päivässä pihaan tönimään Ilonaa. Saisi äijä oppia jotain käytöstapoja, töniä nyt raskaana olevaa naista...


Pihaan ilmestyi myös paikallisen tiedekerhon edustaja, joka kutsui Ilonan jäsenekseen. Aihetta olikin, kyllä se tiede selvästi kiinnosti, kun teleskoopin varressa piti roikkua jopa -30 asteen pakkasilla ilman kunnollisia talvivaatteita.


Pietarin uraputki vain jatkui, tällä kertaa hänet ylennettiin merikrottien tutkijan avustajaksi. Hän toi myös jatkuvasti työkavereitaan käymään.Yöllä Ilonan synnytys vihdoin alkoi. Hän huusi kurkku suorana kaikkia tuntemiaan kirosanoja samalla, kun Pietari vaan veteli sikeitä sängyssä. Miehet.


Lopulta Ilona sai pideltäväkseen poikavauvan, joka oli perinyt silmien ja hiustenvärin häneltä ja ihonvärin isältään.


"Ai kato hyvä kulta, sähän kerkesit jo synnyttää!"

_________________________________________________________

Noniin! Siinäpä olisi eka osa. Seuraavassa osassa sitten selviää mm. Ilonan ja Pietarin vauvan nimi ja että tuleeko pentuja lisääkin. 
Yritän kakkos osan julkaista vielä tämän kuun aikana :)
Kommenttia saa heittää, jos tätä joku sattuu lukemaan!

6 kommenttia:

 1. Ensinnäkin mahtavaa, että olet palannut piireihin! Ja toiseksi, ihanaa nähdä kakkosella tehtyjä legacyjä :> Linkitän Kuulat Challenge Maniaan ja tarinaani nimeltä Elinor & Marianne (jota saa lunnollisesti käydä lueskelemassa halutessaan ._.) ja jään mielelläni seurailemaan näitten edesottamuksia. Ilona on varsin kaunis, hauska nähdä millaista jälkikasvua saavat Pietarin kanssa aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitoksia! Mukava olla takaisin c: Jees, mä linkittelin sutkin jo!

   Poista
 2. Mukava osa, taisinkin joskus aikoinaan lukea Legacy Ruusilaa.
  Ilona on aikas nätti, mielelläni jään seurailemaan ja odottamaan jatkoa.
  Niin ja linkitys Ochiain kanssa käy :)

  -Tohya

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tällainen muistikuva mullakin oli c: Kiitoksia! Jees, linkittelin sut!

   Poista
 3. Jeii, vaikuttaa mukavalta legacylta tämä! Jään seurailemaan. Halutako linkittää Pohjasuot ja Suvilaakson tänne? :)
  Ilona on kaunis sim ja Pertusta kuoriutui lopulta oikein komea nuorukainen, joten eiköhän lapsestakin kasva syötävän söpö muksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Linkitin juu :) Juu kyllähän niistä kasvoi aikas mukavannäköisiä!

   Poista